Loxone Partner

Elektrospesialisten er blitt Loxone Partner.

Loxone er et smarthussystem primært for bolig. Ved hjelp av en “Mini-server” plassert i sikringsskapet kan en styre hele det elektriske anlegget ved hjelp av telefon, nettbrett og PC. En kan koble til utrolig mye utstyr til Loxone-serveren for å skape det ultimate smarthus. Lys-anlegg, stikkontakter, alarmsystem, hi-fi artikler og adgangskontroll. Anlegget kan også settes opp til å styres utenomhus. Med Loxone er mulighetene mange.

Du står opp, og ved et knappetrykk så er morgenen i gang. Lyset går på til en myk og behagelig styrke. Radio på bad og kjøkken går på. Varmen er allerede ute av nattsenk slik at en behagelig romtemperatur er nådd. Når morgenrutinene er unnagjort trykkes det på en knapp og alt lys og utstyr slår seg av, samt alarmen aktiveres.

Du sitter på jobb, og mottar en e-post eller SMS når ungene låser opp døren med nøkkelbrikken.

Du kommer hjem fra jobb. Med en brikke åpner du låsen på døren og deaktiverer alarmen. Samtidig går lyset på i forhåndsinnstillt scenario, og radioen går på. Når familien samles til middag aktiverer man scenario “Middag” som slår av TV/radio og konsentrerer belysningen til middagsbordet.

Når kvelden kommer og ungene er i seng, trykkes det på en knapp i stua som demper lyset til et behaglig nivå, og kanskje slår på TV eller musikk. Ved leggetid kan alarmanlegget aktiveres til skallsikring som gjør at en overvåker dører og eventuelt vinduer.

Priseksempler

Loxone oppsett med:

 • 8 Dimmesoner
 • 1 Utelyssone
 • 4 Baderomslyssoner
 • 4 Varmesoner m/nattsenk
 • 10 Av/på lyssoner
 • Astro-ur for styring av utelys

Kr. 40 000,- eks mva*

Oppsett med:

 • 8 Dimmesoner
 • 1 Utelyssone
 • 4 Baderomslyssoner
 • 4 Varmesoner m/nattsenk
 • 10 Av/på lyssoner
 • Astro-ur for styring av utelys
 • 4x Magnetkontakt
 • 2x Leser for adgangskontroll
 • 2x Sirene
 • 5x Branndetektor
 • 5x PIR-detektor

Kr. 60 000,- eks mva*

Tillegg for styring av vannvarme (8soner) 6700,- eks mva

*Prisene er veiledende og kan variere da anlegget må tilpasses hver enkelt bolig.

Ønskes med info om Loxone, kan en besøke www.loxone.com eller kontakte Sindre Dyvik.

Ny boliger på Jåsund

Jåsund ligger i Sola kommune, like ved Hafrsfjord. Over tid skal det bygges ca 700 boliger her, og det blir stor variasjon av boligtyper i form av eneboliger, rekkehus, eneboliger i kjede og leiligheter. Fakta Bygg skal bygge totalt 18 boliger for Selvaag Bolig, hvor Elektrospesialisten skal ha el-installasjonen. Byggetrinn 1 med de 5 første er allerede i gang. Det er enda flere igjen, så det er bare å løpe og kjøpe.

2013-02-19 11.57.56 2013-02-19 11.58.03 2013-02-19 11.58.05 2013-02-19 11.58.34

Fryser du på føttene?

For å varme opp et oppholdsrom er nok gulvarme det aller beste alternativet. Dette har med fordelingen av varmen, gulvvarme gir en veldig jevn varme ettersom den ligger under hele gulvflaten. I tillegg så stiger varm luft, og dette gir en naturlig sirkulasjon av varmen. Faktumet er også  at de fleste av oss også syntes at å være varm på beina er avgjørende for komforten.

Hva skal en velge?

Det finnes flere systemer for å varme opp et gulv, både ved hjelp av elektriske varmekabler og ved hjelp av vann. Elektrospesialisten tilbyr kun gulvarme med varmekabler, ettersom rørlegger som regel tar seg av vannvarme. Det finnes fordeler og ulemper med begge typer.

Parkett

Skal en varme opp parkett vil nok et gulvvarmesystem som Lamiflex, T2 Reflecta eller tilsvarende være det beste. Systemene består hovedsaklig av aluminiumsbelagte plater av et isolerende materiale, f.eks isopor eller fibermasse. Aluminiumen bidrar med å fordele varmen på en jevn og behagelig måte i tillegg til å reflektere denne opp, og det isolerende materialet forhindrer også at varmen går nedover i undergulvet. Disse systemene virker også bra sammen med natt -og dagsenkingssystemer som gjør at du kan redusere fyringskostandene i rommet med opptil 30%. I tillegg, siden varme føtter gir en god komfort, kan en ofte senke romtemperaturen med et par grader.

Lamiflex-systemet fra Øglend System er utstyrt med en 8W/m kabel og gir en overflateeffekt på ca 50W/m2. Gulvet har en byggehøyde på ca 8mm. I nye bygg holder dette til å varme opp rommet, men om en har et eldre hus med dårlig installasjon, kan det være behov for en varmekilde i tillegg.

T2 Reflecta varmesystem er utstyrt med en selvregulerende varmekabel som regulerer effekten etter temperatur over hele gulvet. Det vil si om en har et teppe, sakkosekk eller annet isolerende møbel, så slipper en å tenke på overopphetning av gulvet. Investerer man i veldig dyr parkett, så er dette et veldig bra alternativ da man slipper å tenke på møblering og overoppheting av parketten som kan få den til å sprekke opp. Gulvet har en byggehøyde på ca 13mm.

Fliser og belegg

Skal en ha fliser på gulvet, skal man også som regel ha støp på gulvet. I denne støpen er det lurt å legge varmekabler. Fliser har en mye bedre evne til å overføre varme enn parkett og laminat, og vil derfor føles mye kaldere når en går på et flisegulv uten varmekabler. Har en spongulv, så legger vi en netting rett på dette, og varmekablene på nettingen. Har en eksisterende betonggulv, så kan liming av kabelen benyttes. Ønsker en litt bedre effekt av varmen kan en lime et lag med isolerende depron under. Dette vil lage et skille mellom det gamle og “nye” gulvet, og vil gjøre at det tar kortere tid å varme opp, og begrenser varmetapet til undergulvet.

Belysning = atmosfære

Ved å velge riktig belysning kan du ta boligen din til et helt nytt nivå. Vi i Elektrospesialisten hjelper deg med dette. Vi har god erfaring med belyse etter stemning, funksjonalitet og design. Ønsker du å legge ekstra vekt på belysningen i boligen så har vi også samarbeid med lysdesigner hos Expo Nova som har lang erfaring med å lage elegant belysning. Ønsker du mer informasjon på området, ta kontakt

 

Nye aspiranter

Vi har fått enda to nye læregutter i våre rekker. Gøran Thorsen og Martin Helland begynte i sommer og skal gå to og et halvt år i lære hos oss, noe vi ser veldig frem til. Guttene har allerede vist stort initiativ og pågangsmot, noe som vi setter veldig pris på.

Vi ser frem til kjekke tider med disse to!

 

En ny spesialist

Som en av få aktører i Rogaland vil Elektrospesialisten innen kort tid ha mulighet til å påta seg oppdrag som innebærer feilsøking -og retting av varmekabler.

Vi kan med stor nøyaktighet lokalisere feilen i kabelen, noe som muliggjør at vi kan rette feilen uten å rive hele gulvet.

Terje Løland ble ansatt i Februar og har lang fartstid innen feilsøking av varmekabler. Vi vil snart lansere mulighet for enkel bestilling av vår tekniker på våre hjemmesider.

Et firma i vekst

Vi er stolte over å ha ansatt to nye medarbeidere i vår stab. Atle Vikane har allerede fagbrevet som automatiker, og vil vokse videre med å ta fagbrevet som elektromontør. Eirik Eltervaag er også en lærling og skal ta sitt første fagbrev her hos oss.

De to har allerede hatt litt fartstid hos oss, og vi er veldig fornøyde med innsatsen de legger inn. Vi ser frem til mange kjekke og produktive år med disse to.