Boliginstallasjon

Vi i Elektrospesialisten har lang erfaring med installasjon i bolig, og dette er hovedfokuset i vår bedrift. Skal du bygge ny bolig er det mye en må tenke på når det gjelder den elektriske installasjonen. En elektroinstallasjon i en bolig er ikke det samme som det var for 20 år siden, og en har mange typer produkter på markedet, og ikke bare lysbrytere og stikkontakter.

I dag er det utviklet fullblods smarthus-system med mulighet for styring av varme, lys, markiser, musikk, TV m.m. Selvsagt er dette dyrere enn en konvensjonell installasjon, men så får en et helt annen brukeropplevelse, og en ny verden av muligheter. Les mer om dette under smarthus.

En trenger ikke å gå for et smarthus-system for å få litt mer kjekke funksjoner enn hva en kanskje er vandt til. Et slikt system passer gjerne ikke for førstegangsetablerere som har litt mer begrenset budsjett. F.eks. kan en også få standalone musikkanlegg innfelt i veggen, som en kan koble til musikkspillere og telefoner til. En kan også få bevegelsesmeldere til lyset, lysføler til styring av utelyset og en rekke andre kjekke godsaker.

Det kanskje aller viktigste i en bolig er belysning. Riktig belysning kan gi en helt annen opplevelse av boligen, og får rom til å virke større, koseligere og penere. En gjør lurt i å eksempelvis bruke downlights til å fremheve detaljer, som en flott peis, et pent maleri eller en annen detalj i rommet. Bruk av indirekte belysning og belysning av tak får rommet til å virke større. Les mer om dette under belysning.

 

Ønsker du en prat ang. boliginstallasjon ta gjerne kontakt med oss!